Federatia romana de karate traditional

stuparu1Dan Stuparu

Presedinte al Federatiei Romane de Karate Traditional

Sensei Dan Stuparu incepe sa studieze artele martiale cu maestrul Dorel Neaga la Brasov unde un grup restrans de practicanti incercau sa studieze si sa descopere tainele ascunse ale karate-ului. Este unul dintre fondatorii F.R.A.M. imediat dupa revolutia din 1989, artele

Impreuna cu Adrian Popescu Sacele si instructorii George Dragomir, Cezar Cotescu, Arustei Sorin, Mircea Bolintineanu, Dan Smalberghen, Roxana Cruher, Nelu Nastase si Nicu Marandici pune bazele miscarii de karate traditional din Romania gasindu-si adepti in special in centrele universitare; Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Galati si nu numai.

Devine elevul direct al maestrului Ilija Iorga care isi aduce o mare contributie, la dezvoltarea karate-ului in Romania. Sensei Ilija IORGA (presedinte WTSFKF – World Traditional Federation Shotokan Karate Fudokan) si sensei Vladimir IORGA (presedinte ETKF), sunt promotorii stilului shotokan fudokan in Europa si in lume.

Elevi ai maestrului sensei Kase si promotori al shotokan-ului in Europa, fratii Iorga au si o relatie de suflet cu Romania, parintii acestora fiind de origine romana, dar locuind in Iugoslavia.

Sensei Dan Stuparu, participa incepind cu anii 1970 la stagiile tinute de sensei Ilija Iorga, fondator al stilului fudokan (casa fundamentelor stabile). Devine aproape o traditie participarea la stagiul de pregatire de la Prohopchinschi/Iugoslavia, unde multi dintre instructorii din Romania il insotesc.

Odata cu aparitia principiilor democratice in Romania si infiintarea AKTR (Asociatia Romana de Karate Traditional), sensei Iorga tine stagii anuale si participa regulat la marile manifestari din tara noastra.

In anul 1990 se infiinteaza FRAM (Federatia Romana de Arte Martiale), care functioneaza ca departament in cadrul Ministerului de Tineret si Sport.

In 1993, din FRAM se desprinde FRKTDA (FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL SI DISCIPLINE ASOCIATE) din care facea parte: AKTR cu disciplinele shotokan fudokan/karate tradtional, kendo, jujitsu, si karate shotokan WSKF.

In 1997, la recomandarea MTS, aproape toate disciplinele infiinteaza federatii care vor fi afiliate la federatiile internationale de stil, infiintindu-se FRKT (Federatia Romana de Karate Traditional) sub directa indrumare a lui sensei Dan Stuparu 7 Dan, presedintele si directorul tehnic al acesteia.

FRKT, afiliata la ITKF, este la aceasta data, una dintre cele mai puternice federatii din Romania.

Date personale:
Data nasterii: 20 octombrie 1951
Locul nasterii: Ramnicu Valcea

Limbi straine:
franceza, italiana, engleza

Studii:Facultatea de Mecanica Brasov, promotia 1976

Diplome:antrenor emerit, absolvent al scolii internationale de antrenori San Diego, SUA

Acreditari:ITKF – comisia tehnica
ETFSKF – vicepresedinte
BTKF – presedinte
1990-1993 – antrenor federal F.R. de Arte Martiale
1993-prezent – presedinte al F.R.K.T.

ContactFederatia Romana de Karate Traditional
B-dul. Basarabia 37 – 39, sector 2, Bucuresti, ROMANIA
Tel/fax/ 021.317.17.00 / mobil: 0722.657.161
e-mail: rtkf@xnet.ro